Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко опроверга слуховете и твърденията, че ще се завърне на ринга. Той се отказа официално след загубата си от Антъни Джошуа през пролетта на 2017 година на „Уембли“. Оттогава няколко пъти се твърдеше, че Кличко поддържа форма и иска да се върне на ринга, а самият боксьор отговаряше уклончиво.

Името на 43-годишния украинец бе спрягано със стриймийнг платформата DAZN, която щеше да му осигури реванш с Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, но Кличко сподели, че мачът с Джошуа през 2017-а ще си остане неговата последна битка между въжетата.

В мир съм със себе си и решението, което взех преди две години. Сега имам друга кариера, заяви украинецът. Човек не знае какво печели, когато губи. Имал съм много победи, но това което научих след двубоя на „Уембли“ е по-важно от успеха. Преди мислех, че загубата не е опция. Днес знам, че ако вложиш достатъчно страст, крайният изход няма значение. Фокусът ми вече е върху втората ми кариера. Бойното ми поле вече е друго, завърши по-малкият от братята Кличко, цитиран от boec.bg.