Дионтей Уайлдър записа първа загуба в кариерата си и сдаде шампионския пояс в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) на Тайсън Фюри. 34-годишният американец преклони глава пред Циганския крал в дългоочаквания им реванш в Лас Вегас. 

Уайлдър загуби в седмия рунд, след като от ъгъла му хвърлиха кърпата.

Бронзовия бомбардировач съжаляваше, че от екипа му са решили да го избавят преждевременно от още физически наранявания и да го лишат от възможността да опита да направи обрат.

"Добре съм, случват се такива неща. По-добрият боец днес победи. Но екипът ми, хората с мен... Щеше ми се да ме оставят да довърша битката. Аз съм боец, бях готов да напусна на носилка", каза Уайлдър веднага след загубата. 

"Имах много проблеми преди двубоя, кракът ми не беше наред, много неща ми се случиха, но не търся оправдание. Тайсън Фюри направи каквото трябваше и нямам оправдание, ще се завърна по-силен", каза вече бившият шампион на Световния боксов съвет, който се провали в рекордната 11-а защита на пояса си.

Тайсън Фюри: Кралят се завърна на тронаДионтей показа сърце на шампион, смята британският боксьор

Невероятен Фюри преби Уайлдър в Лас ВегасБританецът два пъти свали противника си в нокдаун, реферът прекрати мача в седмия рунд