Американският боксьор Луис Ортис рискува да загуби милиони в мача реванш с кубинския Кинг Конг Луис Ортис утре рано сутринта българско време. Миналата година Уайлдър успя да победи, но бе на прага на загубата. Той запази пояса си на Световния боксов съвет и сега отново ще го подложи на огромен риск, тъй като съперникът му никак не е за подценяване. Евентуална загуба на Уайлдър ще му коства милиони от очакваните един или два мача с Тайсън Фюри и обединителен двубой с Антъни Джошуа или Анди Руис. Защо го прави?

За да отстраня всякакви съмнения, че съм най-добрият, казва американецът. Някои твърдят, че съм се измъкнал в предишния двубой и сега искам да им докажа, че грешат. Другата причина е, че Луис е на 40 години и искам да му дам шанс, който никой друг в тежкия бокс не му даде по време на кариерата му, допълва Уайлдър.

Той се оказа по-лек от Луис Ортис при кантара между двамата ден преди двубоя. Ортис е по-лек отколкото беше при първия им двубой. 34-годишният Уайлдър закова кантара на 99.5 кг, което е с 2 кг повече от предходния им двубой. 40-годишният Ортис е 107 кг, което е с 2 кг по-малко от предходния им двубой. Уайлдър ще напрви 10-тата си защита на шампионския пояс в тежката категория на WBC - титла, която спечели след като победи Бърмейн Стивърн със съдийско решение през януари 2015-та.