Американският боксьор Дионтей Уайлдър и британецът Тайсън Фюри едва не се сбиха, но само след 20 минути, когато ТВ камерите угаснаха, се обясниха в любов един на друг. Двамата се изправиха лице в лице в Лондон на съвместна пресконференция преди битката им на 1 декември в Лос Анджелис.Уайлдър е световен шампион във версия Световен боксов съвет, когато Фюри детронира Владимир Кличко преди 3 години, след което бе наказан заради употреба на кокаин.

Уайлдър и Фюри си налетяха един на друг и си размениха остри реплики. Американецът блъсна съперника си, на което Циганския крал отвърна: Жена ми блъска по-силно от теб. След разиграния цирк двамата се кротнаха и заговориха в по-сериозен тон.

Всичко това няма значение, когато се изправим един срещу друг на ринга. По този начин изразяваме любовта си един към друг, поясни Фюри. Уважавам Дионтей като съпруг, баща, боксьор с опасни удари и човек. Но нямаше да се изправя срещу него, ако не бях уверен, че мога да го победя, допълни британецът.

Нашите два лагера от години поддържат приятелски отношения, а аз отблизо следя развитието на Фюри. Онова, което ще се случи на 1 декември няма нищо общо с неговите два подгряващи мача след завръщането му на ринга. Тук говорим за елитен бокс, каза Уайлдър.

Дионтей няма загуба до момента, но не се е бил с истински шампион и не знае какво го очаква, докато аз детронирах Владимир Кличко, закани се Фюри. В края и двамата се обединиха срещу настоящият световен шампион Антъни Джошуа и го нарекоха „страхливец“.