Американският боксьор Дионтей Уайлдър на практика държи в ръцете си мача на нашия Кубрат Пулев срещу световния шампион Антъни Джошуа за титлата на IBF. Тази сутрин Уайлдър загуби в седмия рунд от Тайсън Фюри и сдаде пояса на WBC, на който проведе рекордните 10 защити. Уайлдър бе категорично надигран от Циганския крал. Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, веднага заяви, че ще настоява да прескочи мача с претендента на IBF Кубрат Пулев, с който има договорка за 20 юни на стадиона на Тотнъм, за да организира директен обединителен двубой с Фюри за званието абсолютен световен шампион. В момента Фъри държи титлата на WBC, а Джошуа - останалите три - на IBF, WBA и WBO.

Какъв по-удобен случай двама британци да се бият за титлата на абсолютен шампион!, каза Хърн. Джошуа иска този мач веднага. Смятам, че лесно можем да договорим промяната, защото Боб Аръм е промоутър на Кубрат Пулев и на Тайсън Фюри. И да го направим през лятото, допълни Хърн.

Обединителен двубой обаче няма как да се случи, ако Уайлдър активира клаузата за реванш, която е залегнала в договора. Той има един месец да направи това. Американецът пропусна пресконференцията, тъй като се нуждаеше от лекарска помощ, но неговите треньори изрично заявиха, че трети мач ще има. Никой не иска още един двубой, защото Фюри победи категорично, заяви Еди Хърн. Ако има трети мач през лятото, тогава ще продеме задължителната защита срещу Кубрат Пулев, поясни той.

Желанието на Хърн ядоса Дилиън Уайт, който също е промотиран от Еди. Уайт е претендент на WBC и очаква най-после да получи шанс да се бие за титлата, след като е в тази позиция вече 800 дни. Той призова Фюри да защитава пояса срещу него.

Невероятен Фюри преби Уайлдър в Лас ВегасБританецът два пъти свали противника си в нокдаун, реферът прекрати мача в седмия рунд