Носителят на 4 шампионски пояса в тежкия бокс Анди Руис бе подложен на яростни атаки от двама от големите в тежката категория – Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. На 7 декември Руис ще защитава поясите си в срещата реванш срещу Антъни Джошуа в Саудитска Арабия, след като сензационно му ги отне на 1 юни в Ню Йорк. Ако Руис отново победи, през 2020 година може да играе обединителен двубой срещу Уайлдър, който е шампион на Световния боксов съвет, или Тайсън Фюри. Последните двама имат насрочен реванш за 22 февруари, след като битката им на 1 декември миналата година завърши наравно.

Уайлдър е убеден, че ще победи Руис. В началото ще бъде хубава битка, но в момента, в който го хвана ще завърши като останалите ми противници – на пода, закани се американецът. Ще му сритам задника – не знам как да ко кажа по друг начин. В рамките на 9 месеца ще имам възможността да стана абсолютен световен шампион. Забравете за задължителни защити и неща от този род. Правилото е, че обединителният двубой е над всякакви защити. Той е много важен за тежката категория и никога не сме били толкова близо до него. Би било страхотно тежкият бокс най-после да има един шампион, а не няколко. И той ще се казва Дионтей Уайлдър, прояви самочувствие американският боксьор.

Тайсън Фюри отиде още по-далеч и заяви, че ще бие Руис с една ръка. Победата му срещу Антъни Джошуа бе хубаво нещо, но само толкова. Ако завържат една ми ръка зад гърба ми, с другата ще го бия. Това ще бъде най-лесния ми мач, убеден е Фюри.