Невероятна седмица за спортните постижения на България. Родината ни се окичи с първи медал от Световното първенство по борба до 23 години в Бидгошч.

В категория до 80 килограма в класическия стил Росиан Дермански се окичи с бронзовото отличи. 22-годишния състезател се справи с 3:2 в битката за медала със Станиславу Шафаренка от Беларус. 

Българинът поведе с 3:0 след две точки за пасивност на съперника и едно избутване, а буквално в последната секунда на схватката допусна сваляне на земята. За щастие времето изтече и противникът нямаше време за допълнителна атака, предава Спортал. 

На полуфинала Дермански имаше малшанса да отпадне след 1:1 с турчина Бурхан Акбудак. Двамата си размениха по една точка за пасивност на противника, но съперникът регистрира своята втори, с което отиде на финала. 

На четвъртфинала българинът отстрани с алжиреца Башир Сид Азара след 3:3, като в последните секунди на битката регистрира две точки, които се оказаха решаващи. Преди това пък се справи категорично с Деепак Гулиа от Индия, а в квалификациите пък се наложи над Филип Шачич от Хърватия.