Американският боксьор Джарел Милър разказа през какви перипетии е трябвало да премине в детството си, докато стигне до върховете на световния бокс и до мача със световния шампион Антъни Джошуа на 1 юни в Ню Йорк. Нямате представа как от сутрин до вечер ям, дишам и сънувам Антъни Джошуа. Сложил съм си го на скрийнсейвър и на телефона. 18 години спах на земята, без да имам легло. Бях свидетел как майка ми се изправя срещу проблеми, които никога не трябваше да и се случват. Гледах покрай мен как моите племенници гладуват, нямат обувки... това всичко е много по-голямо нещо от мен, от Антъни Джошуа и от всички пари в бокса. Хората казват за мен, че съм аутсайдер в тази битка, което е нормално. Не съм се родил със сребърна лъжица в устата. Не ме е страх от смъртта. Три пъти са насочвали оръжие към мен още като растях. Единственото нещо, което ме държеше, беше баба ми, която почина, когато бях на 13 години, спомня си Милър.

Дълго време не знаех какво е предвидил Господ за мен в този живот. Мотаех се по улиците, бях пройдоха. Но нещо ме дърпаше - усещах гняв и огън в себе си. Имах мечти, будех се облян в студена пот. Знам, че в минал живот съм бил воин.

Сега Джошуа е на пътя ми. Да, той има медал в Олимпийските игри. Няма проблем за мен да бъда посочван като аутсайдер. Той не искаше този двубой с мен. Той търсеше лесни пари - битка с Дилиън Уайт. Сега обаче трябва да си заслужи правото да яде на моята маса. Масата в Ню Йорк. Нека той да е добрия принц, пак ще го смажа, закани се американецът.

Източник: mma.bg