Българският боксьор Тервел Пулев ще се бие с американеца Дешон Уебстър на голямата гала вечер в Колодрума, която ще се проведе на 14 декември. Това съобщи за TrafficNews.bg мениджърът на Пулев и организатор на събитието - пловдивчанинът Ивайло Гоцев. Победителят от двубоя ще спечели Междуконтиненталната титла в полутежка категория. За Тервел това ще бъде 15-я мач на професионалния ринг. До момента по-малкият брат на Кубрат Пулев има 12 победи с нокаут и още 2 със съдийски решения. Самият Кубрат ще бъде в ъгъла на Тервел и ще го подкрепя по време на мача.

Дешон Уебстър е на 28 години и е от Канзас Сити. Това ще бъде неговата първа битка извън п ределите на САЩ. Той има 16 мача в професионалната си кариера, като е спечелил 12, загубил е два и има две ремита - в последните си две излизания на ринга. Пораженията му са от непобедените до момента Стивън Нелсън на 9 юни 2018 г. и Али Ахмедов на 8 декември 2017 г.

Вече са в продажба и билетите за галата, които са на съвсем приемливи цени - 20, 30, и 40 лева. Те се разпространяват в мрежата на eventim.bg. Има и ВИП пропуски на цена от 100 лева. В Колодрума ще се бие и 19-годишният пловдивски талант Пенчо Цветков, който ще направи своя втори мач на профи ринга - срещу боксьор от Беларус или Украйна. В първия възпитаникът на Димитър Добрев - Мутата отнесе за един рунд германеца Самуел Заде преди броени дни на галата в германския град Велберт.

В друг интересен мач Спас Генов ще има реванш срещу грузинеца Леван Шония. Двамата направиха голямо зрелище през миналата година в "Арена Армеец" във вечерта на 27 декември, в която Кубрат Пулев победи Хюи Фюри и стана официален претендент на IBF. Тогава Генов спечели по точки. След края на мача недоволният Шония удари няколко пъти своя секундант и мениджър Алексей Кособоковс. Очаква се на ринга да излезе и румънецът Богдан Дину, когото Кобрата победи през март в САЩ. На галата ще се играят между 8 и 10 мача. От 23 ноември ще се проведе подготвителен лагер в Пловдив с участието на Тервел Пулев, Спас Генов и Пенчо Цветков.