Британският боксьор Тайсън Фюри подписа сделка за телевизионни права с ESPN за сумата от 80 милиона паунда. Така американският гигант ще предава следващите мачове на британеца. Мениджърът на Фюри Франк Уорън е сключил договора с посредничеството и съдействието на новия си американски партньор Боб Аръм и компанията му Топ Ранк, която вече държи правата и на българския боксьор Кубрат Пулев.

Новата ситуация обаче поставя под въпрос готвения втори мач на Циганския крал с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър след равенството помежду им на 1 декември в Лос Анджелис. Както и евентуална среща със световния шампион Антъни Джошуа. Причината е, че и Уайлдър и Джошуа имат договори с конкурентни на ESPN компании. Антъни има 100-милионен контракт с DAZN/Sky Sports, а Уайлдър – с кабелния гигант Showtime.

Това е допълнително усложнение на преговорите за готвените обединителни мачове на Джошуа с Фюри или Уайлдър, както и на втория двубой между Уайлдър и Фюри. Той бе считан за сигурен, след като WBC назначи провеждането му, но официалното му обявяване се забави. Най-вероятно – заради сделката на Фюри. Все пак са възможни компромиси между телевизионните гиганти, макар и да стават рядко. Така например, през 2015 година мачът за титлата в по-долната категория между Флойд Мейуедър и Мани Пакяо бе излъчван и от HBO и от Showtime.

Радвам се, че Франк Уорън и Куинсбъри промоушънс се обединиха с Топ Ранк, за да промотират моите мачове в САЩ. Така двете най-големи спортни платформи ESPN и BT Sport вече имат на разположение най-добрия в тежката категория, похвали се Тайсън Фюри. Чрез партньорството ни с ESPN и Топ Ранк даваме възможност на Тайсън да бъде част от двете най-мощни медийни гиганти от двете страни на Атлантика и по този начин да се превърне в глобална звезда, добави мениджърът Франк Уорън. Тайсън е един надарен талант в тежката категория в разцвета на силите си, каза Боб Аръм.