Боксовият зевзек Тайсън Фюри усилено се готви за мач с Антъни Джошуа, въпреки че последният го отряза категорично, като каза, че двубой помежду им е в сферата на фантастиката. След като изтърпя наказанието си за употреба на кокаин и получи картбланш да се боксира отново, Циганският крал започна яки тренировки през ноември, а успоредно с това се подложи на строга диета, с която до момента е успял да свали близо 30 кг от теглото си. Тайсън не се е боксирал от 2015 година, когато детронира Владимир Кличко.

Фюри обаче яде по 7 пъти на ден и приема 3500 калории – с 1000 повече, отколкото са необходими на един средностатистически мъж. И не се лишава дори от любимите си пържени картофки с риба. А как отслабва при това положение? Чрез революционната кетогенна диета, изготвена му от диетолога Грег Мариът. Тя се основава на висок прием на мазнини и значително по-малко въглехидрати и протеини. Така в черния дроб се произвеждат кетони, които дават енергия, необходима за тренировките му. Ниският прием на въглехидрати пък въвежда организма в състояние на кетоза, която му помага да се съхрани при по-малко храна. Изгарянето на кетоните като основен енергиен източник води до загуба на тегло, а освен това има и други здравословни ефекти.

Така например, закуската на Фюри е следната: ръжен хляб с ниско съдържание на въглехидрати, авокадо, яйца и бекон. В същото време той трябва да избягва храни, които съдържат захари, включително и домати.