Бивш боксьор на пловдивския Ботев може да получи шанс да се бие в страхотен мач на професионалния ринг в лека-тежка категория. Става въпрос за родения в Дагестан Артур Бетербиев, който има чеченско потекло, а неговият противник ще бъде сънародникът му Сергей Ковальов, познат като Машината за нокаути.

Американската промоутърка Кейти Дува се е заела с организацията за руското дерби, към което огромен интерес проявява американската телевизия HBO. Тя дори вече е предложила дата през март. Ковальов и Бетербиев имат стара вражда помежду им. Първият стана професионален боксьор, след като не успя да се пребори с Артур за място в националния тим на Русия при аматьорите.

Бетербиев игра за Ботев преди повече от 10 години и през 2006 г. става държавен отборен шампион с пловдивския тим. Той стана европейски шампион в лека-тежка категория на шампионата на Стария континент под тепетата, който се проведе в Панаира, а по пътя към титлата победи Тервел Пулев. Артур грабна втора европейска титла в Москва през 2010 година, а предната година стана и световен шампион в Милано. Има и сребро от световното през 2007 година в Чикаго. Бетербиев е роден на 21 януари, 1985 година. Професионален боксьор е от 2013 година, като оттогава има 12 победи от 12 мача – всички с нокаут. Носител е на пояса на Международната боксова федерация, докато Ковальов е шампион на Световната боксова организация.