Трагичната кончина на руския боксьор Максим Дадашев потресе света, а съперникът му в злополучния двубой  Субриел Матиас проговори за пръв път за случилото се. Тежките удари на пуерториканеца в главата на Дадашев в 11-я рунд го пратиха в болница, където три дни по-късно той почина.

Никой не е подготвен да умре, докато преследва мечтите и целите си. Ние просто се качваме на ринга за доброто на семействата си, без те да знаят колко трудно и сложно е това. Лети високо, велик воине. Само Господ знае всички причини. Винаги ще имаш моето уважение. Почивай в мир, Максим Дадашев, каза Матиас пред NBC News, цитирана от boec.bg.

Пуерториканецът е със спрени права за 30 дни поради медицински причини, като в свидетелството са посочени “разкъсвания/удари в главата“. Говорителят му пък заяви, че първите думи на Матиас са били: “Не иска този чек.” Заради смъртта на Дадашев Щатската атлетическа комисия на Мериленд стартира разследване на двубоя и обстоятелствата, довели до трагедията, съобщава “Вашингтон Поуст”.

Той беше много мил човек, който се биеше до самия край, заяви съпругата на Дадашев - Елисавета Апушкина.