Боксовата сага между световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър и британеца Тайсън Фюри може да се проточи до 2020 година, което означава, че обединителен мач за званието абсолютен световен шампион с носителя на останалите пояси Антъни Джошуа може да има чак в края на 2020-а или началото на 2021 година.

Уайлдър и Фюри изиграха вълнуващ двубой на 1 декември, завършил без победител. WBC постанови втори мач, който трябва да се изиграе през април или май в Ню Йорк. След това ще има реванш – вероятно в края на годината, а ако победите бъдат разменени, ще се проведе 4-ти мач през лятото на 2020 година. Което оставя Джошуа на опашката за обединителния двубой, пише сайтът worldboxingnews.net.

Така според изданието Джошуа ще трябва да търси противници измежду Джарел Милър, Дилиън Уайт, Луис Ортис, Владимир Кличко /ако реши да се завърне/ и българинът Кубрат Пулев, който е задължителен претендент на IBF. Според Дейли Мейл Джошуа няма да може да намери противник за запазената си дата на 13 април на Уембли и е в усилени преговори за дебют на американска земя срещу непобедения Джарел Милър през юни.

На фона на цялата ситуация името на Кобрата се завъртя в медийното пространство като пожарен вариант за Джошуа, но мениджърът на българския боксьор Ивайло Гоцев отрече да има контакти. Не сме имали разговори с промоутъра на Джошуа Еди Хърн. По принцип Кобрата е номер 1 и ще стигнат до нас рано или късно, каза пловдивчанинът специално за TrafficNews.bg. Кобрата ще се бие на 23 март в САЩ – най-вероятно срещу финландеца Робърт Хелениус.