Личният диетолог на световния шампион по бокс Анди Руис разкри чудотворната диета, с помощта на която мексиканският боксьор отслабна фрапиращо в дните преди реванша на 7 декември в Саудитска Арабия. На 1 юни Руис учуди света не само с победата си в седмия рунд срещу Джошуа, но и с пухкавото и възпълното си телосложение, което не му попречи да шокира британеца и да му отнеме титлите. Сега Руис изглежда коренно различен, а диетата му е много проста. 30-годишният боксьор набляга на риба и основно на сьомга. Има дни, в които си позволява и паста. Но шоколадовите сникърси, които нагъваше преди мачовете си преди, са напълно изключени от менюто.

Основната цел е Анди да се храни здравословно и умерено. Има дни, в които излизаме извън рамките на диетата, но без да се изхвърляме, споделя диетологът Зоха Матин пред Скай Спортс. Освен това Анид работи много здраво във фитнеса, което също помага, допълва той. Трябва да го поддържаме лек. Не целим да постигнем определено тегло, основната цел е да запази подвижността сди на ринга, допълва диетологът.

За първия мач исках да съм по-тежък, защото Джошуа е масивен боксьор и трябваше да мога да понеса ударите му. Сега съм сд 5 килограма по-лек и смятам, че съм по-добър боксьор. Ще бъда по-бърз с ръцете и краката. Тези 5 килограма няма да окажат влияние, напротив - ще ме направят още по-силен. Трябва да съм подвижен, тъй като той също е отслабнал и ще залага на повече движение по ринга. Мисля, че ще се опита да поеди по точки, затова трябва да скъсявам ринга и да пусна ръцете си. Точно върху това се готвим, коментира Анди Руис. Според промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, обаче драстичното отслабване ще се отрази негативно на мексиканеца и ще даде предимство на британеца.

 

Сега

Преди