Българският боксьор Кубрат Пулев получи ласкави оценки за участието си в курса за справяне със сексуален тормоз, който мина към Университета на Лас Вегас. Българинът сам е потърсил хората от Университета и е минал през задължителните часове. Това бе част от санкцията, наложена от Калифорнийската атлетическа комисия след инцидента от 23 март, когато Кобрата целуна репортерката Джени Суши след боя му с румънеца Богдан Дину.

На 22 юли същата комисия ще се събере и може да върне отнетия временно лиценз на боксьора от България. За да се случи, тя трябва да получи достатъчно позитивни сигнали, че Кубрат спазва предписанията. Положителна оценка дойде от Барет Морис, координатор в Университета на Лас Вегас, който е ръководил курса.

Въпросът е как реагираш на такова нещо, коментира той пред в. "Лас Вегас Сън", цитиран от dir.bg. Едно от нещата, които Пулев направи след първите часове от курса бе да публикува в социалните медии, че е осъзнал, че е сбъркал. Той призова феновете му да не атакуват и обвиняват репортерката. Това е важна стъпка след грешката, която е допуснал.

Убеден съм, че Кубрат никога повече няма да попадне в подобна ситуация. Той се е поучил, променен е. Преценявам това по сравнението между него преди да започне обучението, и как общуваме сега, след него. Той бе много активен по време на курса, искаше да е част от него и да извлече от него всичко. Разбира се, винаги ще свързват името му с този случай, когато отвориш в google, без съмнение ще прочетеш за репортерката и останалото. Няма как да промениш случилото се в миналото. Но е много важно Пулев да продължи да е шампион не само на ринга, но и в честното общуване и пазенето на личните и гражданските права, коментира Морис.

Университетът и Барет Морис създадоха една голяма възможност за мен, да взема участие в този курс, да съм част от дискусията, казва българския боксьор.  Минахме през програмата стъпка по стъпка, обясняваха ми всичко. Има една тънка граница, която не бива да прекосяваш. Направих грешка и се поучих от нея. Знаех още преди случилото се, че това не е редно. Осъзнавах, че е грешка. Но се случи, защото бях развълнуван и щастлив от победата ми. Няма извинение обаче за стореното. Извлякох поуките си. Направих голяма грешка и дано тя помогне на други хора да не я повтарят, допълва Кобрата.