Промоутърът на бившия световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн, вярва, че видео повторенията трябва да се използват масово в бокса, особено след случката в битката между Чарли Едуардс и Хулио Сесар Мартинес. Мартинес  засипа Едуардс в третия рунд с канонада от удари, но след като Едуардс падна на коляно, Мартинес мина покрай него и нанесе брутален удар в ребрата на опонента си, който го преобърна. Реферът Марк Лисън не видя очевидното нарушение и продължи да отброява на Едуардс, пише mma.bg.

Мартинес  бе обявен за победител, но публиката в залата освиркваше мощно решението, а непозволеният удар се излъчваше постоянно на големите екрани над ринга. Президентът на WBC Маурисио Сюлейман реши да се намеси и промени изхода на срещата на "несъстояла се" и Едуардс запази титлата си.Хърн , който е мениджър на Едуардс, е съгласен с решението и сподели, че видео система в помощ на реферите може да бъде от огромна полза за спорта, за да има повече справедливост.

Какви са минусите? Няма такива. Това няма да забави играта. Преглеждат видеото бързо и взимат решението бързо. И ако има фаул - дава се на боксьора повече време да се възстанови. Ако рефер реши да дисквалифицира някого, видео повторението му дава право да се защити, смята Хърн.