Починалият в Албания професионален боксьор Борис Станчов от една година се е биел на ринга под името на своя братовчед Исус Величков. За измамата е знаел и неговият треньор, но си е траел. Заради номера с чуждата самоличност първоначално за жертва на фаталния мач в Шкодра беше обявен Исус, който обаче бързо възкръсна и обясни кой всъщност е починалият. 

 "Той играе от 2018-а с моята карта. Каза няма проблем, треньорът знае", разказа пред Би Ти Ви Величков. От признанията му стана ясно, че всички 6 мача на професионалния ринг, писани на негова сметка всъщност са на неговия братовчед. но с лиценз на негово име, както и с неговите документи. Двамата изобщо не си приличат, но това не е създало  проблеми досега.

Величков дори промени профилната си снимка във Фейсбук на траурна лента, като написа "Почивай в мир шампионе".

Най-вероятната причина Борис да се е представял за Исус е криминално досие, които не би му позволило да се боксира, предполагат запознати. Заседание на УС на Българския професионален боксов съюз трябва да се изясни цялата ситуация. 

Родителите на починали Борис казаха пред bTV, че той много е обичал спорта и е искал да бъде професионален боксьор.

Боксьорът е участвал в мач в категория "перо" срещу местния представител Ардит Муря, като в четвъртия рунд българинът е припаднал.

На помощ веднага са се притекли от медицинския екип, които са успели да го върнат в съзнание и да го транспортират в близката болница.

Там обаче той е издъхнал, като основната версия е за получен инфаркт по време на двубоя.


 

Починалият в Албания български боксьор е друг, а не Исус ВеличковБоби е излязъл на ринга със самоличността на Величков