Президентът на Световната федерация по таекуон-до ITF проф. Ри Йон Сон официално откри 21-ото световно първенство, което ще се проведе от утре до 30 август в зала Колодрума в Пловдив. На церемонията по откриването присъстваха състезатели, треньори, гости и фенове. Бяха представени всички 84 държави участнички в мащабното събитие, на което Пловдив е домакин за втори път след 2015 година. Приветствени слова произнесоха президентът на международната федерация Ри Йон Сон, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, зам. кметът по спорта Георги Титюков, президентът на българската федерация по таекуон-до WTF Слави Бинев. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха Биг Бенд „Пловдив“ и Арт Войс център. Церемонията завърши с демонстративни мачове по пауър таекуон-до.

Над 1500 участници ще се състезават във всички възрастови групи – юноши, девойки, мъже, жени и ветерани. Състезателите ще мерят сили в дисциплините – спаринг, форма, специална техника, самозащита, като за първи път ще е включено пауър таекуон-до. Срещите започват утре в 9 часа сутринта, като състезанията ще се провеждат на седем ринга. В българския отбор са включени 68 състезатели, 14 от които са от пловдивския Армейски спортен таекуон-до клуб "Тракия".

Преди откриващата церемония се проведе 27-я конгрес на Световната федерация по таекуон-до ITF. На нея с пълно единодушие президентът на Българската федерация Марио Богданов беше преизбран за нов мандат като вицепрезидент на Световната централа за следващите четири години. Богданов беше повишен на осми дан от председателската комисия на ITF, а с престижното звание " Мастер" - 7 дан бяха отличени вицепрезидентът на родната федерация и кмет на район "Тракия" Костадин Димитров и генералния секретар Вергилий Ситнилски. Званията на всички бяха подписани от президентът на ITF Гранд Мастер Ри Йонг Сон. Многократната европейска и световна шампионка Албена Ситнилска попадна в комисия "атлети" на централата. Делегатите на конгреса решиха следващото домакинство на Световното през 2021 да бъде в Пекин, Китай, а Световната купа през 2020 година ще е в Буенос Айрес, Аржентина.