Едни от най-големите имена в борбата от цял свят ще премерят сили в зала „Колодрума” утре. Пловдивската зала е домакин Световното първенство по  борба за ветерани, в което ще премерят сили Олимпийски, световни и европейски шампиони през последните десетилетия.

Над 750 са участниците в надпреварата, като са разделени в 5 възрастови групи между 35 и 60 години.

Първенството започва още утре от 9 часа, като ще продължи до 15 октомври. Всеки ден са предвидени схватки, а вечерта ще има награждаване. Входът е свободен за всички, които желаят да посетят проявата.

„Зрителите ще могат да видят схватки между представители на борбата в свободния и класически стил от най-добрите школи – американската, руската, иранската, турската и много други. Трудно ми е да изброя най-големите имена, които ще дойдат, тъй като няма да ми стигне времето до откриването на състезанието”, каза председателят на организационния комитет Ангел Ангелов.

Шефът на Европейската борба Цено Ценов заяви, че е сигурен, че това ще бъде едно от най-добрите първенства, провеждани до този момент.

„Пловдив не е само културна столица, но и спортна. Градът има вековни традиции в борбата, като още през Античността, тук са се провеждали най-големите състезания. Сигурен съм, че всички участници ще бъдат впечатлени от града”, каза Ценов. Той изтъкна, че има състезатели, които цяла година се подготвят за тези шампионати.

„Провеждат лагери по няколко месеца. Има състезатели, които са дошли,  „за да отмъстят” за някоя загуба през кариерата, без да има, разбира се, злоба”, каза Ценов.