Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри постигна изненадващо трудна победа над Ото Валин на боксовата галавечер в Лас Вегас. Циганския крал спечели по точки срещу коравия швед след 12 изтощителни рунда, които оставиха публиката без дъх. 

Загубата е първа за Валин на професионалния ринг след 20 победи до момента. Шведът нашумя у нас през 2016 година, когато се боксира в подгряващ мач на Кубрат Пулев в зала "Арена Армеец". През този период скандинавецът беше част от тима на "Зауерланд", но след финансовите проблеми и преструктурирането на компанията подписа договор с американския мениджър Дмитри Салита.

Фюри беше огромен фаворит на букмейкърите и малцина очакваха да срещне трудности срещи Валин. Циганския крал се появи в залата обгърнат с мескиканския флаг и със сомбреро на главата, съобщава Sportal.bg.

Началото на мача беше предпазливо и за двамата, но Валин показа, че не се притеснява от именития си съперник и пусна няколко мощни десни крошета. Във втория рунд шведът стана още по-настъпателен. Няколко негови комбинации тестваха защитата на Фюри, който оставаше апатичен и не предприемаше нищо, за да вземе надмощие.

Третият рунд премина равностойно, но отново Валин търсеше размени, докато Фюри отстъпваше. Над дясното око на ирландеца се отвори аркада и кръвта му пречеше да вижда добре. В следващите два рунда Фюри се активизира, но си личеше, че не търси съкрушителен удар.

Шестият рунд беше най-интересният до момента. Ото Валин на няколко пъти проби гарда на Фюри, но и той отвърна с удари, които намериха целта. Циганския крал вдигна темпото в следващия рунд и на два пъти прати Валин във въжетата с разтърсващи десни крошета. Рунд номер осем предложи постоянни размени, а двамата изглеждаха все по-уморени.

С всяка изминала минута Фюри взимаше надмощие. В края на деветия рунд той вкара серия от мощни удари в тялото на Валин, но шведът беше спасен от гонга. Фюри продължи да налага съперника си, който обаче някак успя да се задържи на крака. 

Предпоследният рунд също беше за фаворита. Фюри нанесе голям брой удари, но отново не успя да свали Валин. заключителните три минути се превърнаха в истинско зрелище. Валин намери сили за финален щурм и сериозно разклати Фюри. Шведът се надяваше на нокаутиращ удар, който да му донесе победата, но до такъв не се стигна.

След обявяването на съдийското решение, двамата се засипаха с комплименти, а Фюри заяви, че чака с нетърпение мача с Уайлдър.