Кубрат Пулев със сигурност ще се бие с Дилиън Уайт. Това стана окончателно официално, след като бяха оповестени датата и мястото на двубоя за определяне на претендента за титлата на Антъни Джошуа в Международната боксова федерация ITF.

Двубоят между Кобрата и Уайт ще се проведе на 21 юли в "02 Арена" в Лондон, а новината обяви съперника на българина чрез своя акаунт в Twitter. Той допълни, че няма търпение за официалното потвърждение на следващия си двубой.

Уайт имаше желание да се бие с Дионтей Уайлдър или Александър Поветкин, но преговорите и с двамата се провалиха и сега иска да използва възможността да се добере до мач с Джошуа. Световният шампион пък ще трябва да се изправи срещу Поветкин ако не иска да му отнемат титлата в Световната боксова организация. Преговорите между двамата вече са в напреднала фаза, разкри вчера промоутърът на руснака Вадим Корнилов. Това означава, че дългоочакваният сблъсък между Джошуа и световния шампион на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър засега се отлага за неопределено време.