Спортната комисия на Калифорния върна отнетия заради целувката с репортерката Джени Суши лиценз на българския боксьор Кубрат Пулев. Членовете на комисията гласуваха единодушно и с 6:0 гласа Пулев отново ще може да се боксира за територията на щата, след като изтече 6-месечната му санкция през септември. Това стана след още едно изслушване на Кобрата, в което той отговори на въпроси на комисията на английски език - по нейно изрично настояване. В залата бяха и Джени Суши и адвокатката и Глория Олред, които настояха за удължаване на санкцията, но членовете на комисията бяха категорични в полза на нашия боксьор. При второ подобно провинение в сексуално посегателство обаче Кубрат ще изгуби права доживот да се боксира на територията на Калифорния, а вероятно и на САЩ.

Ето какво каза Кобрата пред комисията:

Първо, трябва да кажа, че още веднъж се извинявам за целувката. Много съжалявам за тази целувка. Искам да кажа още на г-ца Ревало, че моля за прошка, защото беше моя грешка. Минах през много уроци и имах много време да осмисля грешката си. Знаех, че е грешка, още докато го правя, но сега съм сигурен, че е грешка и няма да се повтори никога повече. Преминах през курса, учителят ми обясняваше нещата, гледах много филми, които бяха лесни за разбиране. Не беше нищо трудно за осъзнаване и беше много интересно за мен, каза Пулев пред комисията.

Научих, че трябва да имам повече респект към жените, това е моето заключение. Научих, че не само аз, а и всички хора, трябва да знаят това. Сигурен съм, че някои хора просто не знаят, защото не се говори по тази тема. Знаех, че е грешка още тогава, но бях много емоционален и исках да споделя победата си, не беше сексуално.

Бях на срещи с много жени, много професори, беше много интересно. На срещите им казвах, че в света се нуждаем от повече обяснения по темата и да бъдат хората запознати с тази тема. С удоволствие бих записал видео обръщение, което да бъде част от вашата кампания и да се качи на сайта ви. Мога да бъда лице, щом е за добра кампания. Жените имат нужда да виждат, че някои разпознаваеми лица говорят открито по тази тема с цел да им помогнат.

Няма проблем и да публикувам в социалните мрежи на български по тази тема, не само на английски. Но моите фенове ме разбират, защото и в България говоря много по въпроса. Смятам, че целият свят трябва да се образова по темата, каза още топ боксьорът ни.