Промоутърът на руския боксьор Александър Поветкин – Вадим Корнилов, разкри, че е пред финализиране на преговорите за мач с Антъни Джошуа за пояса на Световната боксова асоциация WBA. Тази новина означава, че дългоочакваният мач на Джошуа със световния шампион във версия Световен боксов съвет /WBC/ Дионтей Уайлдър, поне засега се отлага.

Поветкин победи Дейвид Прайс с брутален нокаут и стана задължителен претендент на WBA, която постанови да се проведе мач с Джошуа в рамките на 150 дни. Джошуа намекна, че най-напред иска да се бие с Уайлдър – през септември на стадион Уембли, с опция за реванш. Признанието на Корнилов обаче води до пълен обрат в събитията. Преговорите за почнаха и се надявам до седмица да има пълна яснота около предстоящия мач на Поветкин срещу Джошуа, каза руският промоутър пред boxingscene.com.

Шансовете за мач са много големи. Александър иска тази битка и ние ще направим всичко възможно да я организираме. Джошуа просто няма шанс да я откаже. Поветкин е един от най-опитните бойци в тежката категория и се е изправял и срещу по-сериозни противници от Джошуа, каза още Корнилов.