Щабът на световния шампион по бокс Антъни Джошуа си е поставил 10-дневен срок да уговори противник на британеца на запазената дата 13 април на Уембли. Със сигурност съперникът на Джошуа няма да е Дионтей Уайлдър, след като преговорите с него отново са влезли в задънена улица. Желанието на световния шампион е било да се изправи именно срещу американеца още през април, но промоутърът Еди Хърн разкри, че щабът на американския боксьор не отговорил на последните 5-6 мейла, изпратени в рамките на три седмици назад. Това означава, че приоритет за Уайлдър е реванша с Тайсън Фюри или двубой със задължителния претендент за пояса на американеца във версия WBC Доминик Брийзъл.

Все пак Еди Хърн разкри пред Дейли Мейл, че тази седмица ще изпрати нова оферта до Уайлдър, както и до Тайсън Фюри и Дилиън Уайт, който отхвърли първото предложение като „смехотворно“. Не се изключва и вероятността Джошуа да се бие в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк с Джарел Милър, въпреки че все още няма преговори по тази линия. Особено ако не бъде намерен противник за мача на 13 април.

Има голяма разлика между боксьор, който иска да се бие с Джошуа и боксьор който само говори, че иска да се бие с Джошуа, коментира британският промоутър. Отправили сме оферти към водещите състезатели в тежка категория и ще го направим отново тази седмица, за да намерим противник в следващите 10 дни. Дионтей Уайлдър, Тайсън Фюри и Дилиън Уайт имат възможността да стъпят на 13 април на Уембли и да се бият за неговите 4 световни титли. Уайлдър не е отговорил на последните ми 5-6 мейла. Нима само заблуждава обществеността, че иска този мач с Джошуа? Ако наистина иска да стане абсолютен световен шампион – възможността е насреща. Ако ли не – нека се боксира срещу Фюри или Брийзъл, каза още Еди Хърн.