Промоутърът на британския боксьор Тайсън Фюри – Франк Уорън, сензационно посъветва световния шампион Антъни Джошуа да избяга от мач с нашия Кубрат Пулев и да мине директно към обединителен двубой срещу Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри. Последните двама излизат един срещу друг в реванша за титлата на WBC на 22 февруари в Лас Вегас след равния мач в края на миналата година. Според Уорън един такъв мач може да се организира много по-лесно, ако го няма натискът върху Джошуа за задължителни защити на IBF, на която претендент е Кобрата, и на WBO с претендент украинеца Олександър Усик.

Ако бях на мястото на Джошуа щях да изчакам мача Фюри – Уайлдър и след това да организирам обединителен двубой с победителя, като овакантя титлите на IBF и WBO. Нямаше да се бия с никого преди големия мач, заяви промоутърът пред английския Телеграф. Джошуа трябва да защитава титлата на IBFсрещу Пулев през пролетта на 2020 година, но 67-годишният промоутър съветва британеца да избегне коварния българин и да се фокусира върху сделка с Фюри или Уайлдър.

За Пулев се знае, че може да удря, така че бих му казал: Знаеш ли – искам да се бия с Уайлдър или Фюри. В крайна сметка това е мачът, който искат всички и претендентите биха могли да направят отстъпка или да бъдат компенсирани. Хората искат да знаят кой е номер 1. Номер 3 и номер 4 се биха в Саудитска Арабия /когато Джошуа победи Анди Руис/, а номер 1 и номер 2 ще се бият на 22 февруари, заяви Франк Уорън.

Според worldboxingnews.net пък мач на Джошуа с Кобрата е по-вероятен, отколкото с Усик, въпреки че украинецът е от същата промоутърска компания като световния шампион. Специализираният боксов сайт твърди, че абсолютният световен шампион в полутежка категория все още не е готов да се бие срещу някой от Топ 3 на най-тежките и предпочита да направи още поне един мач в дивизията, в която влезе отскоро. Овакантяването на титлата на WBO ще доближи Джошуа до евентуален обединителен мач през лятото срещу Уайлдър или Фюри а Усик вероятно ще се изправи за овакантената титла срещу Джоузеф Паркър.