Още преди три години казвах, че Антъни Джошуа ще обедини всички титли в професионалния бокс и ще бие Владимир Кличко, но много хора не ми вярваха. Това заяви бившият професионален боксьор Димитър Добрев - Мутата, който в момента е президент и треньор на пловдиския боксов клуб Юнайтед Спорт. В периода 1994-1999 г. роденият в Сливен боксьор, състезавал се за Локомотив Пд, играе 13 мача на професионалния ринг, всичките спечелени с нокаут в полутежка категория.

Джошуа върна романтиката на стария бокс. Братята Кличко бяха много скучни и безинтересни боксьори, коментира бившият професионалист специално за TrafficNews.bg. Антъни е експлозивен и атрактивен, демонстрира красив бокс. Много хора го критикуваха, че не бе толкова убедителен срещу Карлос Такам. В професионалния бокс обаче нещата са по-сложни, отколкото си мислят хората. Бил съм спаринг партньор на професионален боксьор - Василий Жиров, който стана световен шампион и срещу когото съм играл като аматьор. Бяхме в един тренировъчен лагер в гората в къща на три етажа. През деня правихме специални треноровки, вечерта сядахме с целия щаб от десетина човека и гледахме видео с последните 10 мача на противника. Всеки детайл се анализираше и отработваше. Карлос Такам е сериозен боксьор, който превъзхожда доста съперници, включително и Кубрат Пулев. Но не за него се готвеше Джошуа, а за Кубрат, който е много по-различен като габарити и стил, смята Мутата.

И Луис Ортис, и Дионтей Уайлдър и Дейвид Уайт са сериозни боксьори, които могат да затруднят Джошуа, но не и да го победят. За съжаление според мен Кобрата не е на тяхното ниво. Патриот съм, пожелавам му успех, да върви напред и нагоре, желанието ми е да стане световен шампион, но ще му бъде много трудно. Смятам, че срещу Джошуа Кобрата няма шансове, но същото може да се каже за повечето боксьори в тежка категория. Готвеният мач на Джошуа с Паркър е колкото да мине защитата. Не вярвам някой да бие Антъни в близките 5 години. Все пак боксът е хазартен спорт, в който всичко може да се случи - така и Тайсън Фюри - един посредствен боксьор, победи Владимир Кличко, казва още Димитър Добрев.

Боксът е една огромна индустрия и целта е двубоят да продължи колкото може по-дълго. Така например на мача между Джошуа и Кличко Дженерал Моторс са дали 600 000 евро за реклама на почивката между първия и втория рунд. Ако мачът се играе до последно - приходите могат да се вдигнат с 10 милиона, завършва Мутата.

За живота и кариерата на Димитър Добрев - четете утре