Сензационната победа на мексиканския боксьор Анди Руис срещу шампиона Антъни Джошуа шокира боксовия свят. Възпълничката фигура на Руис накара специалистите да го отпишат като пълен аусайдер, още повече, че имаше само месец за подготовка, след като замени спипания с допинг Джарел Милър за мача в Ню Йорк. Руис победи Джошуа в 7-ия рунд и му отне 4-те шампионски пояса, като сега предстои реванш през ноември или декември. Мнозина обаче не вярват, че този мач е бил чист. Сред версиите все по-усилено се тиражира, че всичко в този мач е нагласено и Антъни умишлено е загубил, за което има достатъчно причини.

Ето някои от тиражираните причини и версии, изложени от boec.bg:

– Клаузата незабавен реванш, която е вкарана в договора между двамата- Милионите долари, които са заложени за победа на Джошуа в различните букмейкърски къщи (както знаем, букмейкърите са едни от най-влиятелните в света на спорта)

– Джошуа почти не използваше дясната си ръка, която по принцип му е силната и с нея нокаутира наред. Не опита и нито един ъперкът с нея

– DAZN печели най-много пари от мексиканския пазар, където са луди по бокса и плащат 19 долара на мач. Неслучайно Канело Алварес подписа най-скъпия договор в историята на бокса, а Флойд Мейуедър обичаше да се бие с мексиканци. Сега и представителят на Мексико в тежка категория Анди Руис е притежател на четири от петте пояса в тежка категория (парите движат света)

– Антъни Джошуа игра вяло и се държа вяло по време на целия мач, не слушаше треньора си и бе много пасивен

– Нокаут нямаше! Джошуа падаше и ставаше, дори не протестира при решението на съдията да спре двубоя, а секунди по-късно бе в съвсем нормално състояние

– Джошуа се смее на част от снимките след двубоя, държа се прекалено приятелски, скъса се да прегръща Анди и дори не личеше да изпитва някакви терзания и притеснения от загубата, което няма как да е нормално за един голям шампион.

Дали има основания за подобни съмнения - преценете сами във видеото с ключовите моменти от мача: