Ако сте фен на бойните спортове, името на Конър МакГрегър е стигало до ушите ви,  независимо дали го харесвате или ненавиждате. Дори да не сте запознати със съвета на смесените бойни изкуства, пак е много възможно да сте чували за наперения ирландец, тъй като с налудничавата си идея да се изправи срещу един от най-добрите боксьори в света – Флойд Мейуедър, той бързо се озова във всички спортни новинарски емисии. А именно това е целта на ММА-боеца – да се говори за него и да трупа пари.

Не е чудно тогава, че се заговори за следващото му евентуално бизнес начинание – поява в кеча. На някои това може да им прозвучи абсурдно и несериозно, но Конър определено знае какво прави. Спортната слава му е необходима само колкото да изкарва пари. Вече се е доказал като най-добрия не в една, а в девизии в най-голямата организация за смесени бойни изкуства в света – UFC. Едно евентуално участие в кеч шоу би било изключително изкушаващо за него – ще привлече още повече медийно внимание към особата му, ще му докара тлъст чек и то без да рискува да получи травма.

Най-голямата кеч компания в света WWE вече неколкократно прояви своя интерес към Конър. Защо? Защото компанията също би могла да се възползва от медийния и зрителски интерес, който негови участия в шоутата могат да генерират. Публична покана към МакГрегър в Twitter направи и Пол Льовек, познат на българската публика като Трите Хикса. В момента той е полупенсиониран и движи нещата зад кулисите на WWE в новата си мениджърска позиция. И определено знае, че МакГрегър ще е „добър за бизнеса”.

Самият МакГрегър е мълчалив за тази възможност, тъй като най-вероятно е зает да брои 30-те милиона (минимум), които изкара от боксовия си мач с Флойд Мейуедър. Мач, чиито качества феновете на бокса оспорват, но който със сигурност привлече вниманието на хора, които по принцип не се интересуват от този спорт. Като мен, например. Това стана само и единствено благодарение на огромната уста на МакГрегър и умението му да се „продава” качествено.

Именно поведението на ирландеца по време на пресконференции, че и на самия ринг, е нещо, заради което хората от години го свързват с кеча. Начинът, по който Конър се държи, напомня на много популярни кеч образи – арогантния heel (т.е. злодей), който се подиграва с противниците си, обижда ги и си позволява неспортментско поведение като показване на средни пръсти и хвърляне на бутилки. Че Конър е взел 1-2 урока от кеча по телевизията, за да изгради своя шумен и лъскав имидж, е повече от ясно. Въпросът е дали е склонен да се появи в истинско кеч шоу, където всички играят подобни роли.

МакГрегър вече се е заяждал с кечисти при свои интервюта или в Twitter, включително с най-сериозното боксофис име на WWE за последните години – Джон Сина. Той определи кечистите като „ла*на”, отбелязвайки обаче уважението си за стари кучета като Рик Флеър, Скалата, самият Трите Хикса и, разбира се, геният, стоящ зад успеха на кеча в Щатите – Винс МакМеън.

Според Джим „Джей Ар” Рос, дългогодишен коментатор на шоутата на WWE, участието на МакГрегър в кеча е „гарантирано”. Той също е на мнение, че това най-вероятно ще се случи на най-голямото кеч шоу в годината – WrestleMania. Въпросът обаче е дали това ще стане догодина или в недалечното бъдеще. Все пак МакГрегър не е имал мач в UFC от миналия ноември, а и няма да му е необходима особена подготовка за кеч дебют.

Флойд Мейуедър вече мина по този път през 2008 г., когато на WrestleMania 24 се изправи в боксов мач срещу 250-килограмовия Big Show (Грамадата) и, разбира се, записа „победа”, поваляйки гиганта с метален бокс.

От цялата работа Флойд изкара пари, позабавлява се, а реномето му не пострада. Същото ще стане и с Конър при евентуално негово кеч участие. Естествено, парите ще са далеч по-малко от изкарано от боксовия мач с Мейуедър, но пък ще изискват много по-малко усилия.

А шансовете МакГрегър да изпусне подобна „сладка” възможност изглеждат все по-малки…