Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев се подигра жестоо с британеца Тайсън Фюри след измъчената му победа по точки срещу шведа Ото Валин в събота в Лас Вегас. Пулев даде интервю в тренировъчната зала на Топ Ранк и скъса плакат на Фюри, който бе огачен на стената, като го нарече "клоун". Кобрата заяви, че изобщо не е останал впечатлен от победата на Циганския крал.

Това не беше добър бокс, каза Кубрат, имитирайки стойката на Фюри. Вижте го на плаката, всъщност снимката е хубава, но тя е на един клоун. Не е подходяща за тази зала, в която са се готвили толкова именити боксьори като Майк Тайсън, например, заяви Пулев и скъса плаката на блитанеца пред изумения поглед на интервюиращата го репортерка. Всъщност плакатът на Фюри наистина не е на мястото - голям и цветен, сред доста по-малки снимки и портрети на легенди от миналото, пише boxingnews24.com.

Гледах мача на живо. Фюри не показа нищо специално, остана си само с голямата уста. Съперникът му не бе от много високо ниво и това бе първият му голям мач. Кръвта на Фюри не беше толкова много, казца Кобрата за аркадата, която Валин отвори във веждата на британеца още в третия рунд и която според треньора на Тайсън му е пречила да вижда нормално до самия край на мача. Той говори прекалено много и не уважава останалите боксьори. В същото време не показва нищо на ринга. Имаше си рефер, той прецени мачът да продължи, коментира българският боксьор.

Той разкри, че преди време, когато беше състезател на Зауерланд, от щаба му са търсили Фюри за мач, но той отказал. Беше свободен и можеше да се бие, но отказа, заяви Кобрата. Готов съм да се боксирам с него, макар че съм официален претендент на IBF и трябва да се срещна с Антъни Джошуа или Анди Руис. Така че защо ми е Фюри сега? В бъдеще вероятно ще се изправим един срещу друг. Защо е отказал ли? Може би го е било страх - трябва да попитате него. Аз съм готов - имам респект към всички боксьори. Не се готвя в тази зала, защото той идва тук, каза още Кубрат Пулев.

Той трябва да се изправи срещу победителя от реванша на 7 декември в Саудитска Арабия между Джошуа и Руис. IBF постанови двубоят да е до края на май 2020 година. Според промоутъра на Джошуа Еди Хърн обаче първо трябва да се проведе задължителната защита на WBO, в която официален претендент без нито един изигран мач в тежка категория е украинецът Олександър Усик.