Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев отвърна на нападките на британеца Тайсън Фюри, който твърди, че Кобрата е отказал бой с него и щял да му рита задника до България. Фюри използва мен и някои други боксьори, за които знае, че в момента не сме на разположение поради различни причини, само за да може да си прави PR. Преди няколко години той отказа да се бие с мен и то не защото беше ангажиран, както аз съм сега. Той беше на разположение, но просто се уплаши!, заяви Кубрат.

Първата ми цел е да стана световен шампион, а не да се бия само с произволни неизвестни противници, както прави Тайсън Фюри! Спечелването на тези колани в момента е основният ми приоритет. Ще дойде редът на Фюри и когато това стане, ще го направя също толкова безсилен, колкото братовчед му, който също много говореше, уверен е българинът.

Той е със статут на задължителен претендент на IBF, след като победи Хюи Фюри миналата година в София. IBF разреши реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис на 7 декември, които ще си оспорват 4-те титли, които мексиканецът отне на Джошуа на 1 юни в Ню Йорк. Организацията обаче постанови Кубрат да се бие с победителя от двубоя за пояса не по-късно от 31 май 2020 година.