Насрочване на нов мач с Кубрат Пулев явно не е в близките планове на световния шампион по бокс на Световната боксова асоциация WBA и Международната боксова федерация IBF Антъни Джошуа. В събота британецът победи с противоречив технически нокаут в 10-я рунд задължителния претендент на IBF Карлос Такам, който замени контузения Кубрат за битката в Кардиф. Сега големият въпрос е кой ще бъде следващия мач на Джошуа. Според worldboxingnews.net преди евентуалните обединителни битки с Дионтей Уайлдър /шампион на Световния боксов съвет WBC/ и Джоузеф Паркър /шампион на Световната боксова организация WBO/, промоутърът на Антъни - Еди Хърн, е набелязал няколко възможни противници във връзка със задължителната защита на пояса на Световната боксова асоциация. Тук трябва да се изчака дали Луис Ортис ще се оттегли от ранглистата на организацията, както и дали и кога ще бъде насрочена елиминационна среща между Александър Поветкин и Кристиян Хамър.

Според боксовия специализиран сайт  в играта може да се намеси и пуерториканецът Фрес Окуендо, който пък е спряган за следващ противник на Кобрата през пролетта в Чикаго. Това може да стане, ако при определени обстоятелства WBA реши да насрочи елиминация за излъчване на претендент между Ортис и Окуендо. Работата се усложнява от факта, че Ортис и Поветкин бяха замесени в допинг скандали. Така че Джошуа и Еди Хърн трябва да чакат излъчения претендент на WBA и чак тогава да започнат преговори за евентуален мач.

Според worldboxingnews.net вероятните съперници на Джошуа за следващия му двубой през пролетта на другата година са Кристиян Хамър, Александър Поветкин, Фрес Окуендо, Луис Ортис и Джозеф Паркър.  А верояните места, на които може да се проведе такъв сблъсък са: Нигерия, Кардиф, Лас Вегас или Средния Изток.

Междувременно мениджърът на Джошуа Еди Хърн продължава да търси и противници на Джошуа, които биха предизвикали огромен зрителски интерес. Един от тях е Тайсън Фюри и според Антъни, промоутърът му вече е задвижил нещата.

Това е мач, който може да се случи. Все пак, като шампион, освен задължителни защити на титлите, мога да провеждам доброволни такива срещу когото преценя, че е в мой интерес и този на феновете, коментира Джошуа пред Sky Sports.

Самият Фюри оправда прозвището си Голямата уста и не закъсня с цветущия си коментар: Ще те спра до 8 рунд, Антъни Джошуа, само гледай. Ще спечеля двубоя с краката си. Не можеш да удариш това, което не можеш да видиш. Имам най-добрата работа с крака в бокса. Предполагам, че мога да победя Джошуа и Дионтей Уайлдър сега, дори когато тежа 160 кг и съм аут от две години! Моят стил е непобедим, питайте Влад (Владимир Кличко).

Фюри в момента тежи 160 кг и трябва да свали поне 40, за да заприлича на боксьор. Освен това той изчаква дата за изслушването си пред антидопинговата агенция на Обединеното кралство, от което зависи всъщност дали и кога евентуално той би получил отново професионален лиценз. Припомняме, че той бе уличен в употреба на кокаин след победата си срещу Владимир Кличко.