Неслучайно избрахме Пловдив за боксовата галавечер, заяви българската звезда в тежкия бокс Кубрат Пулев на официалната пресконференция по повод събитието на 14 декември в Колодрума. На него Кобрата ще бъде в ъгъла на брат си Тервел, който ще се бие с американеца Дешон Уебстър за интерконтиненталната титла на Международната боксова асоциация в полутежка категория. Това ще бъде централния мач от вечерта.  Избрахме Пловдив, защото сме наполовина пловдивчани, тъй като баща ни е оттам. Там са ни корените и затова избрахме този град. Радвам се, че в България пак се осъществява такава гала и този път брат ми ще играе и ще опита да зарадва феновете в Пловдив. Там са много боксови хора, "Странджа" се провеждаше там, хората там имат най-много отношение в бокса. Ще има много международни участия, моят бивш противник е тук - Богдан Дину, каза Кобрата. Дину също присъстваше на пресконференцията, като и Коко Тайсъна, който на 47 години ще се завърне на ринга след дълго отсъствие в официален мач срещу Боби Занков.

Не ми пречи организацията, защото вече имам опит, а и голям екип. На някого може да му отнема повече усилия, но на мен лично - не. Трябва да се постараем да защитим фамилията Пулев и да направим едно хубаво боксово шоу, в което Тервел да победи. Вживявам се в ролята на треньор, защото знам какво е, но когато се качи на ринга, той се оправя. Преди мача е изключително важно всичко около него да е наред и да мисли само за двубоя. Най-важното е екипът около боксьора да го подкрепя. От личен опит знам, че ако някой не може да направи нещо, е много изнервящо точно преди битката. Малките детайли трябва да са наред, той трябва да е спокоен и концентриран. Трябва да е в перфектна форма, да е отпочинал и да се представи добре. До няколко месеца ще има мач за титлата, няма вратички за измъкване. Ще участвам в мач за световната титла, моментът дойде, каза още Кобрата и допълни, че мечтае като стане световен шампион да защити титла на новия стадион на ЦСКА. Най-добрият ни боксьор ще гледа на живо двубоя на 7 декември за 4 титли между Анди Руис и Антъни Джошуа в Саудитска Арабия, но заяви, че няма да стиска палци на никого и че може да победи всеки един от двамата.

Срещата на Тервел Пулев ще е в 12 рунда със сериозен противник за междуконтиненталната титла, като нашите колеги от WBA ни се учудиха, че сме избрали толкова тежък съперник. След нея Тервел ще влезе в топ 10 на федерацията и ще може да гледа в бъдеще към предизвикателства за световната титла, обясни мениджърът на братя Пулеви – пловдивчанинът Ивайло Гоцев. Преди 25 години в зала "Универсиада" аз и Коко започнахме. Много голям път сме изминали оттогава. Братя Пулеви влязоха в залата като аматьори за първи път, така че нищо не е случайно. С Коко обиколихме света и придобихме безценен опит, нищо че не взехме световната титла. Тази година е ренесансът на българския бокс. Очаквам една уникална среща между Коко и Боби Бокса (Борислав Занков), каза още Гоцев.

Радвам се, че пак съм в София. Искам да благодаря на екипа на Пулев и на Ивайло за това, че ми дават възможност отново да се бия в България. Това ще е първият ми двубой след този през март месец с Пулев. Подготовката ми върви добре и очаквам един наистина разгорещен мач, заяви румънският боксьор Богдан Дину, когото Кобрата победи през март. На Кубрат искам да кажа, че му пожелавам успех, както и в следващата му битка. Сигурен съм, че той ще бъде претендент за победителя от Джошуа - Руис. След това го призовавам да ми даде реванш, каза Дину.