Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев и предстоящият му съперник Хюи Фюри се засипаха с похвали преди двубоя им в София на 27 октомври, който вече бе официално обявен. Това става ясно от специален материал за мача в британския Дейли Мейл. В него се споменава, че двубоят е елиминационен за определяне на претендента за пояса на Антъни Джошуа във версия IBF. Братовчедът на бившия световен шампион Тайсън Фюри гледа към втори мач за световна тила след загубения финал във версия WBO от Джоузеф Паркър през 2017 година.

Материалът припомня, че Кобрата, който има само една загуба от Владимир Кличко, трябваше да се бие с Джошуа, но се контузи по време на подготовката и отказа мача. След това се опита да уреди мач с Силиън Уайт,  Джарел Милър и Доминик Брийзъл, но нещата не се получиха. В крайна сметка  преговорите с Фюри завършиха успешно.

Разговорите отнеха доста време и искам да благодаря на всички, които участваха в тях. Искам да се бия за световни титли и за тази цел трябва да се изправям срещу най-добрите боксьори, заяви Хюи Фюри. Кубрат Пулев е сериозен противник и трябва да се представя на най-високо ниво, за да го победя, допълни той.  Искаме да бъдем част от тези големи боксови вечери и боят с българина е първото предизвикателство, допълни бащата и треньор на британеца – Питър Фюри.

Фактът, че Фюри се съгласи на тази битка в София за разлика от други, които избягаха, говори достатъчно за него, отвърна Кобрата, цитиран от Дейли Мейл. Осъзнавам, че той е много мотивиран да стане световен шампион, но трябва за момент да забрави за титлата, за да се подготви добре за мача. Самият аз съм гладен да се върна отново на ринга, допълни Кобрата.