Легендарният боксьор Владимир Кличко, който сложи край на кариерата си след загубата от Антъни Джошуа преди година, не се изказа особено ласкаво за другия британец, който го победи преди това - Тайсън Фюри. Циганския крал обяви завръщането си на ринга на 9 юни, като с него ще прекъсне почти тригодишната си “почивка” от спорта.

В историята на бокса има много примери за такива като Тайсън. Желая му всичко най-хубаво, но той просто няма дисциплина, а тя е по-важна от мотивацията. Мотивацията понякога я има, понякога я няма, но дисциплината е константа. Не съм Нострадамус и не знам какво ще стане в бъдеще, но не мисля, че ще постига някакви големи успехи, просто защото няма дисциплина, заяви Кличко. Украинецът не получи реванш от Фюри през 2016 година, защото британецът даде положителен допинг тест, а после изпадна в депресивно състояние и загуби служебно поясите си.

В същото време Кличко даде мнението си и за евентуалния двубой между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър. Според него на британеца няма да му бъде никак лесно. Не казвам, че Джошуа няма да спечели, но в Уайлдър има нещо особено, коментира Кличко.  Много е бърз за неговата категория. Притежава силни ръце. Доста ловък е. Все още има проблеми с техниката, но знае как и къде да удря. Трудно е да се защитиш от него, защото никога не знаеш откъде ще дойде ударът. Джошуа има добри шансове, но Уайлдър е по-бърз от него, завърши Кличко.