Четирима състезатели от националния отбор на Българската карате киокушин федерация се класираха за полуфиналите на Световното първенство за младежи и девойки, което се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна. 

Сред четирите най-добри се класира и Васил Димитров от Садово във възрастовата група 16/17 години.

В групата 12 и 13-годишни Ивон Тенева и Теодора Попова надделяха над опонентките си и ще се състезават за световни шампионски титли утре, когато ще се проведат полуфиналите и финалите на първенството. 

От младежите към финалните битки продължава и Миглен Димитров (14/15 години).

Паралелно с полуфиналите и финалите на Световното първенство за младежи и девойки утре започват и състезанията на мъже, жени и ветераните от Европейското първенство. Битките на 8 декември ще стартират в 9.00 часа, а в 17.00 часа ще се проведе и церемонията по награждаването на новите световни шампиони по карате киокушин.

Шестото открито световно първенство за младежи и девойки и Второто Европейско за мъже, жени и ветерани се организира от Световния киокушин съюз (KWU), а домакин е Българската карате киокушин федерация (БККФ).

Наш каратист със сребро от силен турнир в ТокиоСъдиите спряха Васил Димитров от Садово по пътя към златния медал в Открития шампионат на Япония