Пловдивският мениджър на Кубрат и Тервел Пулев - Ивайло Гоцев, стяга едно от най-мащабните и запомнящи се спортни събития за годината в Пловдив. Броени дни остават до грандиозната боксова гала вечер в Колодрума, на която Тервел Пулев ще се бие за междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация в полутежка категория. Негов съперник ще бъде американецът Дешон Уебстър, който днес пристига под тепетата, а организаторите обещават още доста изненади. В специално интервю за TrafficNews.bg Ивайло Гоцев разкрива още подробности за събитието, което ще се превърне в част от "Пловдив - европейска столица на културата 2019".

- Г-н Гоцев, как върви организацията на боксовата гала в Колодрума?

- Нещата вървят интензивно, имаме много задачи, но усещам как пловдивчани се събуждат и чувстват, че това ще бъде наистина един спекткакъл, а не просто боксова гала. Спектакъл в края на годината, в която Пловдив беше европейска столица на културата. Ще затворим тази година с един удар, но хубав удар по правилата - не под пояса. Ще покажем какво означава професионалния бокс. Това ще бъде нещо невиждано в нашия град. Имаме участници от цял свят - от Нова Зеландия, от Южна Афика, от САЩ.

- Какво предвижда програмата и кога е началният час?

- 14 декември, събота, 19 часа, очакваме да приключим след 23 часа. Ще има общо 10 мача - 8 мъжки и 2 женски. Очакваме да видим Джоана Нуамеруе - невероятна атлетка, красавица, актриса, каскадьорка, бивша кикбоксьорка. Радвам се, че ще изгрее на пловдивска сцена в първия си мач на професионалния боксов ринг. Тук са и състезателите на Епик Спортс и спаринг партньори на Кобрата - Патрик Майлата - 6-кратен шампион на Нова Зеландия и медалист от Игрите на Британската общност, както и шампионът на Украйна Игор Шевазуцки. Силно ще бъде българското участие в лицето на Коко Семерджиев, с който започнахме преди 25 години на профиринга. Той ще се боксира срещу Боби Бокса. Също така младият местен талант Пенчо Цветков, както и Спас Генов. Спас ще прави реванш с грузинеца Леван Шония, който посегна на треньора си на галата на Кобрата с Хюи Фюри в Арена Армеец. Двамата ще се боксират в 8 рунда. Тук е и румънецът Богдан Дину, когото Кобрата победи през март в САЩ. Той ще играе с южноафриканец. Заедно ще изпратим 2019 година, която бе много успешна за братя Пулеви. Тервел е в пик форма и го чака много сериозен мач. Участниците са настанени в Гранд хотел Пловдив, който предлага отлични условия на състезателите.

- Как избрахте съперника на Тервел Пулев - Дешон Уебстър?

- Първо, не беше лесно да намерим противник, защото Тервел е известен със силните си удари. Създал си е име на нокаутьор, който знае как да довърши съперника преди последния гонг. Ще играе за титла и не може да бъде случаен противник, а одобрен такъв от Световната боксова асоциация. Преди това организацията отказа на един непобеден румънец. Попитаха ме защо се спираме на Уебстър, който е много сериозен опонент - не е ли опасно? Най-важното е, че Тервел се чувства добре и съм уверен, че ще защити българската чест.

- Защо избрахте Пловдив за тази гала?

- Така се разбрахме с братя Пулеви - да направим тук мач на Тервел. Просто удържахме на думата си. Галата трябваше да бъде по-рано, но се отложи заради контузията на Тервел. Аз съм от Пловдив, братя Пулеви са наполовина пловдивчани. Ние сме тук и искаме да отпразнуваме края на годината с всички пловдивчани с едно пиково спортно събитие.

- Можете ли да сравните предстоящата гала в Колодрума с тази на Кобрата и Хюи Фюри в Арена Армеец миналата година?

- Залата е по-малка, но като светлини, звук и качество на самото събитие вечерта ще бъдат голям конкурент на шоуто в Арена Армеец. Гарантирам това, защото имаме много добре подготвени боксьори. В края на вечерта ще преценим дали сме се доближили до летвата, поставена в Арена Армеец. Сега ще имаме 10 мача - повече, отколкото преди година в София. За пръв път Тервел ще бъде главен герой на вечерта и няма да е в сянката на брат си. Вярвам в неговите възможности като боксьор и професионалист. Той има качествата да стане световен шампион.

- А колко стъпки остават до световната титла?

- Със сигурност ще има 3-4 допълнителни срещи, в които да изградим неговия опит, нужен за битката му за световната титла. Интерконтиненталната титла е една стъпка под световната.