Хабиб Нурмагомедов не е сигурен дали ще продължи кариерата си след битката с Тони Фъргюсън в UFC 249. Непобеденият шампион от Дагестани в лека категория на смесените бойни изкства намеква за пенсиониране от доста време. Баща му дори го посъветва да се пенсионира млад. И все пак, на 18 април в UFC 249 в Бруклин, Ню Йорк, Нурмагомедов ще заложи титлата си срещу Фъргюсън, пише mma.bg.

„Eagle“ не е сигурен кога ще се пенсионира, но знае, че времето наближава и това може би ще бъде последният му двубой. "Нямам план за това кога ще приключа, но знам, че няма да е много далеч в бъдещето", заяви наскоро Хабиб Нурмагомедов пред RT Sport. „Това време е много близо. Не искам да мисля за бъдещето, трябва да изпълня задачата си през април, ще трябва да се бия, трябва да победя. Така че не искам да гледам твърде далеч. Сега имаме опонент, Тони Фъргюсън, много сериозен противник. И мисля, че е необходимо да се проведе този двубой, тогава ще седнем и помислим какво следва.

Ще разгледаме дали има някакъв смисъл да се бия повече. Винаги ще има причина за битка - парите. Но ще ни трябват ли? Ще помислим за това. Чувствам се добре сега. Аз съм на 31 и това е много добра възраст за битки и за спорт като цяло. Далеч съм от възрастта за пенсиониране, но тя наближава."

Хабиб Нурмагомедов е в очакване и на евентуален мач с Конор Макгрегър, ако двамата спечелят предстоящите си двубои. "Eagle" обаче остава фокусиран само върху предстоящия си мач с „El Cucuy“.

„Винаги оценявам шансовете си по-високо от тези на моите опоненти, тъй като не мога да се впусна в битка, ако не съм уверен в себе си", каза Нурмагомедов. „Мисля, че съм много по-добър от него в борбата, аз съм много по-добър от него физически. По-твърд съм от него и още не съм загубил, за разлика от него. За разлика от него все още не съм бил пращан в нокдаун. Той има, мисля че има седем нокдауна в UFC, много пада от удари. Така че мога да го ударя, ще го ударя доста силно."