Шампионът в леката категория на UFC Хабиб Нурмагомедов не иска да се бие в Лас Вегас, освен ако не получи публично извинение от Атлетическата комисия на щата Невада. Говорейки пред Асошиейтед прес, Нурмагомедов заяви, че проблемът му с Лас Вегас е разликата на неговата глоба и тази на Макгрегър. Ирландецът бе глобен само 50 000 долара.

Предложиха ми да се бия във Вегас през март, но аз им казах, че ако Вегас официално се извинява, че неправилно ме глоби за инцидента на 6 октомври 2018 година, само тогава ще се бия там. Ако не, тогава UFC да ме запазят за друго място и дата. Доколкото знам се планира файт карта в Ню Йорк, така че заявявам, че съм готов за април или март, но само ако Комисията ми се извини.

Нурмагомедов се върна в Октагона през септември. Той успешно защити титлата си в лека категория на UFC срещу Дъстин Порие, чрез събмишън в третия рунд. "Орелът" не се беше състезавал от октомври 2018 година. Тогава Нурмагомедов събмитна Конър Макгрегър в UFC 229. Мястото бе Лас Вегас и последва огромен хаос пред милионите зрители на дългоочакваната среща. Това доведе до забрана за период от девет месеца, в която Хабиб нямаше право да се състезава, както и глоба в размер на 500 000 долара, припомня sportal.bg. Сега Хабиб казва “не” на Лас Вегас, освен ако не получи извинение.

Очаква се Тони Фъргюсън да бъде следващият претендент за титлата на Нурмагомедов. Президентът на UFC Дана Уайт каза, че ако всичко върви наред с преговорите, тогава Фъргюсън ще получи шанса. Последните му дванадесет битки са със статут “победа”.