Световният шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов ще брани титлата си срещу Дъстин Порие в събота в Абу Даби. Двамата ще се бият в главната битка на UFC 242 и шампиона очаква рекордна за него заплата. Събитието започва в 21 часа българско време.

След победата си над Конър Макгрегър миналата година акциите на Орела се покачиха. Хабиб прибра 2 милиона долара от срещата с Конър, a с процентите от продадените платени гледания неговата заплата надхвърли 10 милиона.

Сега обаче ще бъде различно, защото звездата в лека категория подписа нов договор с организацията и неговият баща Абдулманап Нурмагомедов очаква серозно покачване на приходите. Ето какво сподели пред медиите Абдулманап за парите, които очаква да направи шампиона от битката си в Абу Даби:

Ще направим 3 или 3.5 пъти повече пари, отколкото направихме в последната битка. Няма да се бием за фъстъци, защото знаем колко струваме. За нас 2 милиона са малко, защото сега сме най-добрите. Вече победихме най-добрия и сега ще се бием с други от най-добрите. Сега ние сме известни и ще видите как ще ни посрещнат в залата и как ще посрещнат Порие, саца Абдулманап. Очаква се Хабиб да прибере гарантирани $6 милиона от битката с Порие, които няма да включват процентите от продадените платени гледания.