Безспорният шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов се надява на битка с Тони Фъргюсън, който е бивш временен шампион. Двамата бойци са сред най-добрите в категорията и в миналото трябваше да се бият 4 пъти, но контузии им попречиха да споделят клетката. Много хора вярват, че Tony ще успее да победи Хабиб и да го свали от трона, но непобедения шампион не се притеснява от него. Дагестанецът изгаря от желание да се бие с Фъргюсън и вярва, че той ще бъде по-лесен на земята, отколкото бе Дъстин Порие в битката им през септември в Абу Даби. Хабиб победи Порие със събмишън и навлезе в серия от 12 поредни победи в UFC. Фъргюсън, от своя страна, също се намира в серия от 12 поредни победи, затова двубой между двамата е изключително желан от феновете. 

 "Фъргюсън е сред най-добрите в света и точно затова очаквам и подобна битка. Той е боец в серия от 12 поредни победи. Ще си скъсам задника от тренировки и ще се подготвя за здрава битка. Имам сериозни очаквания за тази среща, защото той е добър опонент." 

"Ще трябва да работя още по-здраво. Ще добавя нови методи в тренировките и ще увелича повторенията във всяко упражнение. Надявам се, че битката най-накрая ще се осъществи, защото досега трябваше да се бием четири пъти, но контузии провалиха срещите." "Не мисля, че той ще има предимство пред мен в граплинга. Дори мисля, че на земята ще бъде по-лесен от Порие. Много хора няма да се съгласят с това, но аз се боря цял живот и знам колко лесно е да се бориш с бойци като него. Той е кльощав с тънка талия и ще бъде лесно да го хванеш. Лесно е да го сграбча и няма да се отърве от мен", закани се Хабиб.