Британският боксьор Тайсън Фюри призна, че ударът, с който Дионтей Уайлдър го повали на ринга на мача на 1 декември миналата година в Лос Анджелис, е бил много тежък. Тогава американецът помисли, че е нокаутирал противника си, но противно на всички очаквания Фюри успя да се изправи и да доиграе двубоя със стил. Реферите присъдиха равенство в един от най-зрелищните мачове в тежка категория в последните години. На 22 февруари догодина предстои нов сблъсък между двамата, ако успеят да победят противниците си. Следващият месец Фюри ще играе с шведа Ото Валин, а през ноември Уайлдър ще даде реванш на кубинеца Луис Ортис, когото победи миналата година.

Изобщо не ме заболя. Не почувствах болка или поне така си мисля. Когато те ударят в определени части на главата, губиш координация, губиш всичко. След това или ставаш и краката ти не те държат, или ставаш и си окей – така бях аз в 12-я рунд. Както се изправих – така и можеше изобщо да не стана. Това бе удар, от който хората понякога не се събуждат. Още повече, че ме фрасна с десен и докато падах – ме нацели с ляво кроше. Циганския крал обаче успя да се изправи като Феникс от пепелта, за да се върне още по-силен в 12-я рунд, похвали се Фюри пред SiriusXM.

Британският боксьор разкри още, че се чувства отлично в Америка, след като подписа договор с промоутърската компания Топ Ранк на легендарния Боб Аръм, който движи правата и на нашия Кубрат Пулев. Тук съм като у дома си. Хората говорят английски и това прави комуникацията много лесна. В Европа ми е по-трудно, защото не знам италиански, френски или испански. Чувствам се като американският световен шампион в тежка категория, каза още Тайсън Фюри.