Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър ще избират съдиите и рефера за реванша си на 22 февруари. Сблъсъкът в Лос Анджелис завърши с противоречиво равенство, като и двете страни имаха оплаквания към рефера и съдиите. Според световния шампион на WBC, Фюри е бил нокаутиран, но бавното броене на рефера Джак Рейс му е позволило да се изправи. По-състоятелни бяха претенциите на британеца, който надигра Уайлдър във почти всички рундове, но въпреки това не грабна пояса, припомня boec.bg.

Сега комисията в Невада се надява да няма недоволни и ще се допита лично до щабовете на двамата боксьори за това кой да реферира и кой да брои точките край ринга. На двата отбора ще бъдат раздадени листи с минимум трима рефери и 10-12 съдии, като щабовете ще имат правото да задраскат имената на хората, които не желаят да участват в мача. Боб Бенет (шефът на комисията) ме увери, че всички ще останат доволни, обясни Боб Аръм.

Истината е, че този път съдиите няма да имат значение. Ако се изиграят пълните 12 рунда, то победата ще е за Фюри. Ако има нокаут, пак няма да ни трябват, сподели американският промоутър на „Краля на циганите“. Две неща са сигурни към този момент – реферът на мача ще е човек, който трябва да е регистриран и лицензиран към Спортната комисия на щата Невада, а това далеч не е присъщо за всички арбитри в САЩ; съдийската тройка ще е съставена от британец, американец и трети от неутрална държава.