Новият световен шампион в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов от Русия е спечелил $530 000 за победата си над американеца Ал Якинта на турнира UFC 223 в Ню Йорк. Хабиб имаше убийствено превъзходство срещу съперника си, който разбра, че ще се бие за титлата точно един ден преди събитието. Все пак Якинта се утеши с $280 000, спечелени от боя за титлата.

Интересно е, че Антъни Петис, на който бе отменен двубоя, заработи $135 000 без дори да се появи в октагона, което е повече от участничката в бой за титла - Йоанна Йеджейчик, която спечели $130 000.
Турнирът в “Барклей Сентър” в Ню Йорк бе наблюдаван на живо от 17 026 зрители, а от продажба на билети UFC спечели $3 007 108.

Съвсем обяснимо феновете на ММА искат следващият двубой на Нурмагомедов да е срещу суперзвездата Конър Макгрегър. Титлата на ирландеца бе отнета от президента на UFC Дейна Уайт, тъй като като Конър прекалено дълго време не насрочи среща за защитата и. 59% от читателите на най-популярния спортен сайт на Русия Championat.com желаят следващата битка за титлата на UFC да е точно между Хабиб срещу Конър. 26% искат Нурмагомедов да се срещне срещу Джорд Сен Пиер, а 11% желаят противник на родения в Дегестан шампион да стане американецът Тони Фъргюсън.

След победата си срещу Якинта Нурмагомедов остро захапа Макгрегър: Сега искам да се бия с Джордж Сейнт Пиер в "Медисън Скуеър Гардън" през ноември. Искам да благодаря на моя опонент и неговия тим. Якинта е истински бруклински гангстер, а не е пиле. Къде е Конър? Той искаше да се бие с автобус, а аз искам да се бия с истински гангстер. Благодаря много на Якинта”, каза Нурмагомедов, визирайки инцидента преди няколко дни, при който лудият ирландец счупи с метален стол стъклото на автобуса, превозващ приближени на Нурмагомедов бойци.