За Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър настъпва часът на съдбата. Утре рано сутринта около 6.30-7 часа българско време тези съвременни Голиати ще се изправят един срещу друг за един от най-ценните трофеи в професионалния бокс – пояса на WBC, който в момента е притежание на Уайлдър. Двамата имат еднаква цел, но извън ринга са много различни. Британският Дейли Мейл прави сравнение в някои интересни компоненти:

СЕМЕЕН ЖИВОТ

Тайсън Фюри:

Женен е за дългогодишната си партньорка Парис, с която са заедно още от 16-годишни. Венчаха се пред 300 готи в родния й град Донкастър през 2008 година. Радват се на 4 деца и очакват пето догодина.

Дионтей Уайлдър:

Баща е на 5 деца. С Джесика Скейлс се ожениха през 2009 година и от нея има 4 деца – двама сина и две дъщери. Става баща на първото си дете още на 19 години и на практика се захваща със сериозна боксова кариера, за да може да печели средства за лечението на дъщеря си Найа, родена през 2005 година, която страда от рядко заболяване. С Джесика се разделят преди години и в момента Уайлдър е сгоден за Тели Суифт – бивша медицинска сестра и настояща ТВ водеща. Дионтей постоянно повтаря, че иска колкото е възможно повече деца – достатъчни за един баскетболен отбор, заедно с резервите.

НАЧИН НА ЖИВОТ

Тайсън Фюри:

Фюри е набожен и изповядва римо-католическата вяра.Сле победата си над Владимир Кличко през 2015 година той пръска цяло състояние за пиене, бързи автомобили и къщи. Този начин на живот вече е в миналото. В момента Фюри е на кетогенна диета, с помощта на която отслабна с над 60 кг. Успя да пребори алкохолизма, наркотиците и депресията. След края нап кариерата си смята да се установи в САЩ със семейството си.

Дионтей Уайлдър:

И той като съперника си е вярващ. Баба му е пастор, а баща му – проповедник. Живее в родния си Алабама, израснал е в семейство от средната класа, има 5 братя и сестри.

ПЕЧАЛБИ

Тайсън Фюри:

Състоянието му, спечелено от бокса, се равнява на 14 милиона паунда. За победата си над Кличко спечели 3.5 милиона паунда. В боя срещу Уайлдър ще грабне най-голямата премия в кариерата си – 7.8 милиона паунда. Каза, че с тях ще построи домове за бездомните.

Дионтей Уайлдър:

Има по-малко пари от Фюри – около 11.6 милиона паунда. Най-голямата му премия до момента е от 1.65 милиона паунда – за победата срещу кубинеца Луис Ортис. Уайлдър също ще спечели 7.8 милиона паунда от битката с Фюри.

ИНТЕРЕСИ ИЗВЪН БОКСА

Тайсън Фюри:

След като страдаше от депресия, която едва не го подтикна към самоубийство, Фюри се е заел със задачата да помага на хора с подобни проблеми.

Дионтей Уайлдър:

На ринга минава за един от най-лошите и груби мъже, но голямата му страст извън бокса е филмовото изкуство. Иска да създаде своя собствена филмова компания. Познат е и като заклет колекционер на оръжия.