Световният шампион по бокс на  IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа заяви, че тази година не иска мач с руснака Александър Поветкин. Причината е, че иска двубой с американеца Дионтей Уайлдър, за да обедини всички титли в бокса. Уайлдър е шампион във версия WBC.

Единственият боксьор, който е победил Поветкин, е Владимир Кличко. Руснакът е добър боксьор, но мен не ме интересува бой с него, интересува ме Уайлдър. Искам да завоювам всички шампионски пояси, за да стана абсолютен шампион в тежка категория. Надявам се, че срещата с Поветкин може да се отложи за 2019 година, заяви Джошуа. Припомняме, че от IBF насрочиха задължителен претендентски мач между нашия Кубрат Пулев и британеца Дилиън Уайт. Той трябваше да се проведе в една и съща с гала с двубой Джошуа – Поветкин, който пък трябваше да се състои до 150 дни и бе постановен от WBA, определила Поветкин за задължителен претендент. Джошуа обаче бие отбой и  тепърва се очаква развитие на нещата.

Имаме намерение на отправим още едно предложение към отбора на Уайлдър, много добро предложение, което би трябвало да го заинтригува. Ако Уайлдър ми предложеше сделка, каквато аз му предлагам - да се бие за четири пояса, аз бих я сграбчил с две ръце, добави Джошуа.