Руският боксьор Александър Поветкин е най-вероятният следващ противник на световния шампион Антъни Джошуа, призна промоутърът на британеца Еди Хърн. Чак след това ще се мисли за мач на Джошуа с американския шампион на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър, въпреки че преговорите с него също напредват.

Ако все пак Джошуа се бие първо с Уайлдър, мачът ще е през октомври или ноември тази година. За да стане факт това обаче сделката трябва да бъде постигната във възможно най-кратки срокове, което е малко вероятно. По-възможният вариант е Джошуа най-напред да проведе задължителната защита на титлата си в Световната боксова асоциация срещу Поветкин през септември, а дългоочакваният двубой с Уайлдър да се състои през февруари или март догодина.

Вярвам, че с Уайлдър скоро можем да постигнем споразумение, каза Еди Хърн пред Дейли Мейл. Искахме двубоят с него да се проведе през септември във Великобритания, но този вариант поне засега явно не устройва противниковия щаб. Имам чувството, че през септември Джошуа ще се бие с Поветник, най-вероятно в Лондон, каза още промоутърът.

Руският боксьор е олимпийски шампион от Атина 2004. На професионалния ринг има 34 победи и само една загуба от Владимир Кличко. В последния си мач нокаутира в петия рунд Дейвид Прайс в подгряващия двубой преди сблъсъка между Джошуа и Джоузеф Паркър.