Световният шампион по бокс в тежка категория потвърди онова, което вече се знаеше – че ще се бие на 1 юни в САЩ срещу Джарел Милър. Голямата му ;цел бе обединителен мач с шампионата на WBC Дионтей Уайлдър, но последният насочи усилията си към втори двубой с Тайсън Фюри след зрелищното равенство помежду им на 1 декември.

Така на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън Джошуа ще брани титлите си срещу непобедения американец Джарел Милър, а две седмици по-рано в същата зала трябва да е двубоят между Уайлдър и Фюри, чието официално обявяване отново бе отложено. По този начин Джошуа последва съвета на последния британски абсолютен шампион Ленъкс Люис, който каза, че Антъни е голяма риба, която плува в малък басейн и че трябва да излезе от комфортната си зона – Великобритания. Джошуа бе запазил датата 13 април на Уембли, но така и не успя да уреди противник, което го накара да направи официален дебют на американска земя срещу Милър.

На 1 юни ще бъда в Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк, Голямата ябълка, каза Джошуа във видео, разпространено в социалните мрежи. Ще отхапя от нея и ще се боксирам срещу Джарел Милър. Бил съм се в малки и големи зали, както и на Уембли, който е толкова близо до сърцето ми. Но сега е време за промяна. Аз и Дионтей Уайлдър сме актуалните шампиони на света. Смятах да се срещнем на 13 април на Уембли, но в боксът е пълен с обрати. Затова трябваше да направим друг избор. Милър е непобеден при най-тежките и ще бъде страхотна битка, казва още Джошуа във видеото.