Световният шампион по бокс Антъни Джошуа е готов да се бие с Дионтей Уайлдър при разпределение на сумата 50:50, заяви самият той пред Скай Спортс. Досега се знаеше, че Уайлдър би се съгласил на 60:40 в полза на Джошуа, но не приема първоначалната оферта за 12.5 милиона долара хонорар, при очаквани приходи от около 100 милиона долара.

Ако щабът на Уайлдър наистина смята, че постъпленията от този мач ще достигнат 100 млн. долара и са съгласни да разделим хонорара в съотношение 60:40, то тогава аз съм съгласен на 50:50. Предложете ми 50 млн. долара и аз ще подпиша договор за бой с Дионтей още утре, заяви Джошуа.

Междувременно стана ясно, че Джошуа може да бъде лишен от един от шампионските си пояси. Предупреждението беше направено от WBA (Световната боксова асоциация) заради нежеланието на Джошуа да се бие с Александър Поветкин, който е официален претендент на тази организация. Британецът иска тази година да се бие първо с Дионтей Уайлдър за титлата във версия WBC (Световен боксов съвет) – единствената, липсваща в колекцията на олимпийския шампион от Лондон 2012.

WBA обаче принуждава Джошуа да изиграе задължителния си двубой срещу Поветкин. От 5 април започна едномесечният срок между двамата боксьори за договаряне на провеждането на мача.