От щаба на световния шампион на Световната боксова организация Джоузеф Паркър считат Антъни Джошуа за по-лек противник от Дионтей Уайлдър. Според тях шампионът на Световната боксова асоциация и Международната боксова федерация не може да пробие на най-високо ниво – така както националния отбор по футбол на Англия. Очаква се утре обкръжението на новозеландеца да излезе с официалните си изисквания относно евентуален обединителен двубой с Джошуа, съобщава Дейли Мейл.

Хората ни питат защо не направим обединителен мач с Дионтей Уайлдър, който държи пояса на Свтовния боксов съвет. Отговорът е прост – защото Джошуа е по-лесен съперник, каза промоутърът на Паркър Дейвид Хигинс. Около Антъни витае голяма психоза, но той ще загуби в един решаващ обединителен сблъсък, така както английският национален отбор не може да достигне до финал на световно или европейско първенство, каза още Хигинс.

Стана ясно, също така, че засега има огромни разминавания относно финансовите претенции. Паркър иска доста повече пари от това, което предлага промоутърът на Джошуа Еди Хърн. Отделно от това Хърн настоява за фиксиран хонорар, а не на възнаграждение на базата на приходите от евентуалния двубой. Хигинс твърди, че е получавал повече пари от местните власти в Нова Зеландия, отколкото му предлага Еди Хърн. Представителите на Паркър се опасяват, че Джошуа ще пренебрегне задължението си към феновете за обединителен мач и ще избере доброволен противник.